ÖĞRENCİLERİMİZ HAYALLERİNDEKİ OKULU TASARLADI

ÖĞRENCİLERİMİZ HAYALLERİNDEKİ OKULU TASARLADI

ÖĞRENCİLERİMİZ HAYALLERİNDEKİ OKULU TASARLADI

 

Okulumuz 9. Ve 10. Sınıf Öğrencileri Act4BEST Future – A4BESToF e- Twinning Projesi kapsamında ve 2022 yılının eTwinning teması olan: Geleceğimiz Güzel, Sürdürülebilir, Birlikte: Okullar ve Yeni Avrupa Bauhaus Girişimi kapsamında. "Hayalimdeki Okul" etkinliğini gerçekleştirerek hayallerindeki okulları tasarladılar.

e- Twinning platformunda bu konuda şu bilgilere yer verilmiştir:

Öğretmenler ve öğrenciler, öğrenme ortamlarında her düzeyde veya kapasitede güzelliği bulmaya ve onu en yüksek potansiyeline ulaştırmaya davet edilmektedir. Güzel ve kapsayıcı okullar, her kültürden, dezavantajlı geçmişlerden, farklı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine sahip veya engelli öğrencilerin katılımını sağlamak için tasarlanmıştır. Sürdürülebilir okullar işlevsel ve erişilebilirdir, çevre dostu uygulamalar içerir ve çevreye duyarlı vatandaşlar yetiştirmek için koşullar yaratır.

 

Söz konusu yıllık tema; 2022 yılı boyunca eTwinning Bahar kampanyası ve eTwinning Haftaları'nda, Ekim 2022'de gerçekleştirilecek olan eTwinning yıllık konferansında, eTwinning yıllık kitabında ve mesleki gelişim önerilerinde belirgin bir şekilde ele alınacaktır. Öğretmenlerden öğrencileriyle birlikte "hayallerindeki okul" üzerine yaratıcı bir şekilde düşünmeleri istenecek: Harmanlanmış öğrenmeyi, sürdürülebilir kalkınma için eğitimi, bütünsel esenlik (iyi oluş) ve katılımı destekleyen bir okul. Öğrenciler, yalnızca okulun fiziksel ortamını birlikte tasarlamak için değil, aynı zamanda değerlerinin yansıtılacağı bir alan haline getirmek için de aktif bir rol oynayacak ve çeşitli faaliyetlere ve etkinliklere katılacaklardır.

 

Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten sorumlu Komisyon üyesi Mariya Gabriel, yüksek kaliteli ve kapsayıcı ilk ve orta öğretimi desteklemeye yönelik harmanlanmış öğrenime ilişkin bir Konsey Tavsiyesi önerisiyle ilgili olarak şunları ifade etti:

 

"Daha kaliteli ve kapsayıcı bir eğitim ve öğretim vizyonu için çabalamak, hiçbir şekilde COVID-19 bağlamıyla sınırlı değildir. Artık en son deneyimlerden öğrenmek ve ilerlemek için bir fırsat var. Bugünkü öneri, Avrupa'da görmek istediğimiz eğitimle ilgili bir vizyonu işaret etmektedir. Avrupa'da kalite ve içermeyi, yeşil ve dijital eğitimi teşvik etmek için Avrupa Eğitim Alanı ve Dijital Eğitim Eylem Planı'nın genel hedeflerini destekleyen bir vizyon."

 ( Avrupa Komisyonu basın açıklaması)

 

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

09.05.2022 673

09-05-202209-05-202209-05-202209-05-202209-05-202209-05-202209-05-2022