ÖĞRENCİLERİMİZ YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI İLE İLGİLİ STEM PROJELERİ YAPTILAR

Hayriye Kımçak Anadolu Lisesi 9. Ve 10. Sınıf öğrencilerimiz  dahil oldukları Act4BEST Future – A4BESToF e- Twinning Projesi kapsamında öğretmenleri Pınar ÖZSOY rehberliğinde  yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekmek için öncelikle Rüzgarı Dizginleyen Çocuk İsimli filmi izlediler. Daha sonra gruplara ayrılarak kendi rüzgâr tribünlerini tasarlayarak tanıtımını yaptılar. Bu sayede girişimcilik ve takım çalışması yönlerini geliştirdiler ayrıca bir yarışma ile okulda ve okul dışında tasarımlarını tanıttılar. Yarışmanın birincisi "Heart of Target" isimli grup oldu. Ayrıca STEM eğitimi aracılığıyla ürünlerini tasarlayıp mühendislik dizayn süreçleri ile somut ürünlerini elde etmiş oldular.

Okulumuzda üretilen stem projeleri video linkleri aşağıda sıralanmıştır.

PARLAK ZİHİNLER 1

PARLAK ZİHİNLER 2