Okulumuzu Tercih Etmeyi Düşünen Öğrenci Ve Veliler İçin Bilgilendirme

Okulumuzu Tercih Etmeyi Düşünen Öğrenci Ve Veliler İçin Bilgilendirme

03.07.2021 1689

              Değerli veli ve öğrenciler,

Okulumuz diğer sınavsız Anadolu liseleri gibi ortaokul 6., 7. ve 8. sınıf not ortalamasına göre merkezi yerleştirme ile öğrenci almaktadır. Okulumuza yerleşmede Kırşehir il merkezi için adres ve mahalle zorunluluğu yoktur. Yerleştirme işlemleri öğrenci tercihlerine ve ortaokul not ortalaması sıralamasına göre göre e-okul üzerinden bakanlığımız tarafından yürütülmekte olup bu konuda okullara inisiyatif tanınmamıştır. Ayrıca merkezi sınav (LGS) puanının okulumuza yerleşmede etkisi yoktur.

             2021-2022 eğitim öğretim döneminde okulumuza en son sırada yerleşen öğrencinin ortaokul not ortalaması 94.8 di.

              9. sınıf kontenjanımız; 2022-2023 eğitim öğretim yılı için 3 sınıf ve 102 öğrencidir.

              Okulumuz tam gün karma eğitim vermekte olup, aynı zamanda taşımalı eğitim merkezidir. Yatılı pansiyonumuz bulunmamakla birlikte dileyen öğrenciler ilimizdeki diğer yatılı okulların pansiyonlarında barınabilmektedir.

              Okulumuzun artıları, 

·         Mezun olan öğrencilerimiz seçkin üniversitelerinin hukuk, mühendislik, eğitim fakülteleri başta olmak üzere pek çok fakülteye yerleşebilmektedir.

·         Okulumuzda tüm dersler alanında uzman, ilgili ve özverili öğretmenlerimizce okutulmaktadır. Eğitim ekip işi olup ekibimize güvenimiz tamdır.

·         12. sınıflara her hafta, alt sınıflara iki haftada bir deneme sınavları yapılarak öğrenci akademik gelişimleri rehber öğretmenlerimizce takip edilmektedir. 

·         Destekleme ve yetiştirme kursları ile öğrencilerimizin akademik başarısı desteklenmektedir.

·         Özel etüt kabinlerinde ders çalışma imkanı sağlanmaktadır.

·         11. Sınıfa geçen öğrenciler için sayısal, eşit ağırlık ve dil alanlarımız mevcut olup, Kırşehir'de dil alanında iddialıyız.

·         Okulumuzda Erasmus+, E-twinning, Stem, Anadolu Mektebi Okumaları ve TUBİTAK gibi ulusal projeler; ile yerel pek çok proje yürütülmektedir. Yıl içerisinde pek çok sosyal kültürel etkinlikler, mesleki tanıtım ve kariyer günleri ile üniversite tanıtım gezileri düzenlenmekte olup, pek çok spor dalında öğrencilerimiz dereceler elde etmektedir.

·         TASARIM BECERİ ATÖLYEMİZDE öğrencilerimize derslerden arta kalan zaman dilimlerinde müzik, ses kayıt, arduino ve robotik kodlama, 3D tasarım, ebru, hat, resim ve ahşap tasarımı gibi alanlarda eğitim verilmektedir.

           Önleyici disipline önem veren, akademik başarıyı esas alan, huzurlu, güvenli ve mutlu bir okul ortamında; başarma azmi ve kararlılığına sahip, hayali ve hedefleri olan öğrencilerin üniversite hayalini gerçekleştirmede okulumuz en önemli destekçiniz olacaktır.

           Tercih döneminde okulumuzu gezip bilgi alabilirsiniz.

          Türker Çetin
         Okul Müdürü